Práce na silnici I/57 mezi Opavou a Fulnekem se chýlí ke konci

Hradec nad Moravicí – Obyvatelé Hradce nad Moravicí se už brzy dočkají klidu. Nejen že středem jejich města vede rušná cesta, po které denně projedou desítky kamionů, ale od roku 2010 navíc musejí snášet těžkou stavební techniku a dopravní komplikace. Za několik týdnů si ale budou moci oddechnout. Práce na silnici se chýlí ke konci.

Silnice I/57 je důležitou dopravní spojkou mezi Opavou a Fulnekem. Už více než dva roky je řidičům trnem v oku. Musejí se totiž potýkat s celou řadou nejrůznějších uzavírek a dopravních komplikací. Teď se práce chýlí ke konci a opravy vstoupily do poslední etapy. Je nutné po výkopech spravit samotnou silnici. A to přináší řidičům opět další omezení.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Opravy mají pět etap, ve kterých se musí zvládnout vyfrézovat a srovnat poškozené části cesty, zarovnat nové kanály do roviny vozovky a položit asfaltový koberec.

Příčinou dvouletých starostí je nová obecní splašková kanalizace. Tu město spolu s čističkou odpadních vod vybudovalo díky evropským dotacím za zhruba tři sta padesát milionů korun.

„To byl závazek vlády vůči Evropské unii. Obce, které mají více než dva tisíce obyvatel, musí mít kanalizaci. V současné době funguje zkušební provoz a nyní děláme dokončovací práce,“ uvedl Karel Hanák, starosta Hradce nad Moravicí.

S omezením musejí řidiči počítat ještě zhruba měsíc. Silnice by měla být opravená do konce června.