Ostravský Baník se už odvolal k licenčnímu tribunálu

Ostrava – Přežil svou klinickou smrt a teď chce zpět. Ostravský Baník získal pomoc města a už se odvolal k licenčnímu tribunálu Fotbalové asociace České republiky. V případě, že se dohodne s věřiteli, bude moci získat licenci pro první a druhou ligu i na příští sezónu. Včerejší rozhodnutí zastupitelů, kteří Baník podpořili až na podruhé, ale vyvolává rozpaky.

Jako by rozhodčí přidal už k ukončenému zápasu ještě jeden poločas. Baník zachránila ne úplně obvyklá věc. Zastupitelé se po prvním neúspěšném hlasování rozhodli po dvaceti minutách hlasovat znovu.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

„Je to standardní postup, my se nebojíme, že by to někdo napadl,“ uvedl Michal Bayer, mluvčí Magistrátu města Ostravy.

„Zastupitelstvo může o jedné věci rozhodnout vícekrát, pokaždé jinak, a platí vždy poslední usnesení,“ informoval Vladimír Řepka z ministerstva vnitra.

Emoce budí hlasování i den poté nejen mezi opozicí a koalicí, ale také u obyvatel Ostravy.

Překvapení ale včera vyvolala především změna rozhodnutí některých zastupitelů. Zatímco ODS od začátku záměr prosazovala a zastupitelé za Ostravak byli naopak jasně proti, komunisté ještě minulý týden tvrdili, že cena za Bazaly je vysoká. Nakonec čtyři z osmi komunistů včetně šéfa klubu návrh podpořili. „Já jsem dával své návrhy, ty neprošly, tak jsem se rozhodl nakonec Baník podpořit,“ uvedl Josef Babka z KSČM.

A i když se původně chtěli zdržet, pro byli při druhém hlasování i všichni přítomni zastupitelé za TOP 09. „Prvoligový fotbal do Ostravy patří a město kupuje majetek, který může zhodnotit,“ komentoval situaci Aleš Juchelka z TOP 09.

Podporu města teď budou muset hráči přetavit i v body získané na hřišti. Zítra na Bazalech přivítají Duklu Praha, a pokud vyhrají a jejich soupeři v tabulce za nimi ztratí, zajistí si záchranu.

Vydáno pod