Štěpánek se těší na French Open, výhrou je pro něj účast

Praha - V neděli začíná druhý grandslam tenisové sezony, antukové French Open. Největším českým favoritem je Tomáš Berdych. A poprvé po lednové operaci krční páteře se představí bez omezení i Radek Štěpánek. Turnaj sledujte živě na programu ČT sport a našem webu.

Radek Štěpánek po zranění vyhrál jen dva ze sedmi odehraných zápasů. Naposledy nestačil v Římě na Itala Staraceho. Před French Open mu zápasová praxe chybí. „Věděl jsem, že cokoliv v prvním půlroce uhraju, bude bonus. To platí stále, ale cítím se každým týdnem lépe,“ říká Štěpánek.

Na French Open došel Štěpánek nejdál v roce 2008. Tehdy ve čtvrtém kole nestačil na světovou pětku Španěla Ferrera. V posledních dvou letech vypadl vždy v prvním kole.

„Výměn je tam daleko více, je to fyzicky náročnější. Na druhou stranu je antuka pomalejší a člověk může být kreativnější,“ myslí si Štěpánek. A dodává, že se pro něj ponese celý turnaj v duchu olympijského hesla. „Každý chce vyhrát trofej, ale pro mě je momentálně každý zápas velké vítězství.“

Štěpánek se chystá na French Open (zdroj: ČT24)