Na D1 u Podolí se srazily tři kamiony. Hodinu blokovaly provoz

Podolí (Brněnsko) – Tři nákladní auta se před polednem srazila na 204. kilometru dálnice D1 u Podolí na Brněnsku. Řidič prvního kamionu patrně prudce zabrzdil a zbylí dva už zastavit nedokázali. Všichni tři se při kolizi zranili. Nehoda hodinu komplikovala provoz na dálnici.

Trojice kamionů jela po silnici za sebou, když řidič prvního z nich pravděpodobně velmi prudce zabrzdil. Dva za ním jedoucí řidiči nestihli včas zareagovat a trojice nákladních aut se srazila.

Ve dvou vozidlech zůstali zaklínění tři muži. „Hasiči vyprostili ze zcela zdevastované kabiny pomocí rozpěrného hydraulického válce a nůžek zraněného řidiče, kterého následně transportoval vrtulník záchranné služby do zdravotnického zařízení. V době odletu helikoptéry musel být zastaven provoz na dálnici ve směru na Prahu,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

No comment: nehoda tří kamionů na D1 (zdroj: ČT24)

Dvoučlennou posádku dalšího havarovaného kamionu vyprostili hasiči druhou vyprošťovací sadou. „Oba zranění muži měli zaklíněné nohy,“ upřesnil Mikoška.

Policisté kvůli nehodě svedli dopravu ve směru na Prahu do odstavného pruhu. Na místě se proto okamžitě začaly tvořit kolony. Provoz se policii podařilo plně obnovit okolo půl jedné odpoledne.

Jeden z řidičů utrpěl těžká zranění
Zdroj: ČT24/HZS Jihomoravského kraje