Opava míří do Moravskoslezské fotbalové ligy

Opava – Už jen teoretická naděje na záchranu ve druhé fotbalové lize zbývá Slezskému FC Opava. Po další domácí porážce 1:2 s Ústím nad Labem ztrácí dvě kola před koncem soutěže na čtrnáctý Most pět bodů. Klub se tak musí po třech letech připravovat na pád do Moravskoslezské fotbalové ligy.

Mostečtí fotbalisté dali Opavě v utkání s Ústím naději, když prohráli ve Znojmě 0:3. Pokud by Opava Ústí porazila, dostala by se na rozdíl dvou bodů a v dalším utkání v Mostě by mohla v přímém souboji bojovat o záchranu.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Ústí nad Labem však v Opavě dominovalo. V osmé minutě nastřelil Hanich tyč, Veverkova dorážka pak mířila nad branku. Ještě v sedmnácté minutě měl nadějnou pozici po Metelkově centru střílející Partyš, ale jeho střela byla zablokovaná. To bylo od Opavy na dlouho vše.

Ve dvacáté deváté minutě šli hosté do vedení, když si útočník Veverka v šestnáctce lehce položil stopera Kostelného a brankář Hampel neměl šanci zasáhnout.

Severočeši zvýšili své vedení po přestávce. V padesáté páté minutě po rohovém kopu Benčíka prodloužil hlavou na přední tyči Valenta a na zadní tyči dorazil Hanich.

Teprve za stavu 0:2 začala Opava trochu hrát, hosté se zatáhli a dali domácím šanci na mezihru. V sedmdesáté třetí minutě pěknou střelou snížil střídající Wirth na 1:2, ale srovnat už se nepodařilo. V nastaveném čase totiž bojovný Mrázek v šanci přestřelil.

Budoucnost opavského fotbalu, který vlastní město, je pro další sezonu nejistá.