Druhý závod Českého poháru ve sjezdu horských kol přivítal Ski Areál v Koutech nad Desnou.

Kouty nad Desnou – Kromě technické a náročné trati čekalo na více než sto padesát závodníků v sedmi kategoriích také chladné a větrné počasí.

Loni se na dvou a půl kilometrové trati jelo v Koutech poprvé a hned jako mistrovství České republiky. Tentokrát mistrovské tituly v sázce nebyly, ale i tak přijelo kvalitní startovní pole, ve kterém v elitní kategorii nechyběli reprezentanti. Na startu se objevil loňský mistr republiky Adam Vágner a Matěj Charvát, který se loni v Koutech v tréninku zranil, a přišel tak o mistrovství světa.

Letos už ale Matěj Charvát opět září. V Monínci, v prvním závodě Českého poháru, vyhrál obě kola a stejně si vedl i v Jeseníkách. Jako jediný jezdec se dostal v první semifinálové jízdě pod čtyři minuty časem 3:56.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Ve finále se jezdily daleko rychlejší časy, každý si nechal rezervu, a tak se pod čtyři minuty dostalo celkově osm závodníků.

Matěj Charvát ale také posunul své možnosti. Oproti semifinále se zlepšil o více než tři sekundy na 3:53. Druhého Ondřeje Štěpánka za sebou nechal o dvě a čtvrt sekundy, třetího Adama Vágnera dokonce o čtyři a půl sekundy.

V kategorii juniorů byl stejně suverénní Martin Lébl. Šestnáctiletý talent vyhrál obě jízdy, tu finálovou v čase 4:05. Druhého Rastislava Baránka za sebou nechal o šest a půl sekundy.