Muž se zodpovídá z ubití manželky a matky čtyř dětí

Ostrava – Krajský soud v Ostravě se zabývá případem brutální vraždy. Čtyřicetiletý muž z Pržna na Frýdecko-Místecku se zodpovídá z vraždy své manželky a matky čtyř dětí. Podle obžaloby ženu dlouhodobě týral, loni v červenci ji pak ubil k smrti. Bil ji pěstmi, když upadla, šlapal a dupal jí na hlavu. Umírala několik hodin.

Státní zástupkyně Brigita Bilíková řekla, že mrtvou pak zastlal do postele v ložnici, do které si chodily hrát děti. Nejmladšímu dítěti byl jeden rok, nejstaršímu devět. V ložnici nechal tělo skoro pět dnů, pak ho s pomocí své matky schoval do sklepa a utekl z města. Po jedenácti dnech ho dopadla policie, která po něm mezitím začala pátrat. Poznal ho číšník hotelové restaurace v Klatovech.

Obžalovaný během výslechu před soudem přiznal, že manželku bil. Tvrdil, že ji trestal za to, že pila alkohol. Odmítl, že by se dopustil vraždy.

Žalobkyně líčila, že žena zažívala s manželem peklo už od svatby v roce 2009. Do manželství přivedla své dvě děti z předchozího vztahu, s obžalovaným pak měla dvojčata. „Bil ji opakovaně i před dětmi. Násilí se stupňovalo, když byl opilý,“ uvedla státní zástupkyně. Dodala, že několikrát ženě způsobil zranění, jednou jí natrhl ledvinu. Žena nikdy nic neoznámila policii, nesouhlasila s trestním stíháním. Po poslední hádce odešla i s dětmi k sousedům. Návrat k manželovi nepřežila.