Fotbalistky rozehrály baráž o 1. ligu přestřelkou

Olomouc – Gólovou přestřelku přinesl první barážový duel o postup do 1. fotbalové ligy žen. Úvodní duel mezi vítězkami české a moravské skupiny druhé nejvyšší soutěže měl hodně nadějný začátek pro domácí 1. FC Olomouc. Vedení 2:0 nad Bohemians Praha ale Hanačky neudržely a po porážce 3:4 budou mít v pražské sobotní odvetě hodně složitou pozici. Úspěšnějšího ze soupeřů čeká v přímém souboji o postup nejslabší tým první ligy.

Olomoucké fotbalistky vedly nad Bohemians už od páté minuty, kdy špatného vyběhnutí brankářky hostů využila Monika Černá. O devět minut později podcenily Pražanky autové vhazování a na 2:0 zvýšila dalším obloučkem Adriana Drahníková. Zbytek první půle ale Hanačky odehrály velmi pasivně a zaplatily za to vyrovnáním. Na 2:2 vyrovnala tři minuty před přestávkou v pokutovém území Slovenka Ondrušová.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Druhý poločas začaly lépe domácí hráčky, jenomže po deseti minutách hodně lacino pustily do šance Havlovou a rázem prohrávaly. Na tento gól ještě dokázaly odpovědět z penalty nařízené za ruku, kterou využila Eliška Stanjurová. Fotbalovější Klokanky se ale přece jen dočkaly vítězného gólu. O jejich výhře 4:3 rozhodla v 76 minutě znovu Ondrušová.

Vydáno pod