Lidé z domu u dálnice se začali stěhovat

Ostrava - Osm měsíců čekali obyvatelé domu v Ostravě u dálnice na to, až ministerstvo dopravy jejich dům odkoupí.  Jenomže místo vytouženého klidu v nových bytech řeší problémy se stěhováním. Příjezdovou cestu k jejich domu obsadili stavaři, kteří dokončují dálniční přivaděč.

Přistavit auto s vozíkem ke svodidlům, pak s projíždějícími auty a kamiony v zádech nakládat starý nábytek, to je jako adrenalinový sport. Přesně tak vypadá stěhování Petra Vašici.

Stejný problém řeší všichni jeho sousedé. Šest let se táhl prodej jejich domu státu. Mezitím začala pod okny jezdit auta. Teď se konečně můžou stěhovat. Jenomže před vchodem mají právě svodidla a boční příjezdovou cestu zatarasili dělníci.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Kontejner na odpad museli přistavit nakonec až padesát metrů od hlavního vchodu domu. Po celé délce ulice totiž musí parkovat auta a její konec se právě teď opravuje.

Obyvatelům domu vadí hlavně to, že jim Ředitelství silnic a dálnic o chystané rekonstrukci neřeklo dřív.

Některým lidem tak nezbylo nic jiného, než si najmout pomocníka. Starý nábytek nebo koberce rozebírá tak, aby bylo stěhování z domu jednodušší. 

Vydáno pod