Americká metalová legenda Korn zahraje Ostravě

Ostrava - Americká skupina Korn, jedna z nejslavnějších metalových formací současnosti, se po pěti letech vrací do Ostravy. Dnes večer zahraje v ostravské ČEZ Aréně. Jde o jeden z mála z letošních samostatných koncertů v Evropě, který bude ozvláštněný také vystoupením bývalého kytaristy Briana Welche.

Na hudební událost se sjedou milovníci metalu a hard rocku z širokého okolí. Když Korn hráli v Ostravě v roce 2008, přišlo na ně přes sedm tisíc lidí.

Skupina je považována za tvůrce progresivního metalu, který se nazývá nu-metal. "Vytvořila metalový proud, který znamenal renesanci metalové hudby,“ uvedl za organizátory koncertu Jan Kostelecký z ČEZ Arény.

Kapela vznikla v roce 1993 v kalifornském městečku Bakersfield. Debutové album vyšlo roku 1994. Od té doby prodala zhruba dvacet pět milionů desek po celém světě.

Nejznámější tváří je zpěvák Jonathan Davis, který kromě zpěvu hraje na dudy a píše zběsilé texty. Další členové jsou James Munkey Shaffer, který hraje na kytaru a zpívá, baskytarista Reginald Arvizu a bubeník Ray Luzier.

Jako předskokan v Ostravě vystoupí někdejší spoluzakladatel a kytarista této skupiny Brian Phillip Welch, který roku 2005 kapelu opustil. Tehdy se rozhodl bojovat se závislostí na drogách, přiklonil se ke křesťanství a k rodině. Později si vybudoval sólovou kariéru. A právě letos se vrací ke Kornu. Má v plánu nahrát i studiové album.

Vydáno pod