Kvitová jde v Eastbourne dál, pokračuje i Štěpánek

Eastbourne - Tenistka Petra Kvitová vstoupila do generálky na Wimbledon v Eastbourne vítězstvím 6:4 a 6:1 v prvním kole nad Rumunkou Monikou Niculescuovou. Český souboj vyhrála Lucie Šafářová, jež zdolala Kláru Zakopalovou 6:4 a 7:6, a do druhého kola prošel také Radek Štěpánek. Naopak se Zakopalovou vypadla také Kristýna Plíšková.

Turnajová čtyřka Kvitová měla výborný úvod zápasu a vedla 4:0. Poté si sice situaci zkomplikovala a nechala soupeřku přiblížit se na rozdíl jedné hry, set ale už nepustila. Druhá sada už byla její jasnou záležitostí. Ve druhém kole se wimbledonská vítězka z roku 2011 utká s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, po jejímž boku v pondělí vypadla v prvním kole čtyřhry.

Šestadvacetiletá Šafářová porazila o pět let starší krajanku Zakopalovou počtvrté v devátém vzájemném duelu a na třetí pokus poprvé na trávě. Její příští soupeřkou bude Australanka Samantha Stosurová, vítězka US Open z roku 2011.

Štěpánek, jenž se v lednu podrobil operaci krční páteře, zahájil generálku na Wimbledon hladkým vítězstvím. Opora daviscupového týmu zdolala na trávě v Eastbourne 6:3 a 6:2 Australana Marinka Matosevice. O první letošní čtvrtfinále si Štěpánek zahraje s třetím nasazeným Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Kristýna Plíšková, jež v rozhodujícím kole kvalifikace zdolala své dvojče Karolínu, podlehla 5:7 a 6:7 domácí Eleně Baltachaové.