Cetkovská vyřadila bývalou světovou jedničku Wozniackou

Londýn - Téměř stoprocentní úspěšnost měly české tenistky v dnešním programu druhého kola Wimbledonu. Petra Cetkovská zdolala bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou hladce po setech 6:2, 6:2 a postoupila do třetího kola Wimbledonu, stejně jako Eva Birnerová. Naopak s turnajem se loučí Lucie Šafářová. Do třetího kola se dostala i Petra Kvitová, jejíž soupeřka Jaroslava Švedovová z Kazachstánu k utkání nenastoupila.

Petra Kvitová si místo ve třetím kole vysloužila bez boje, Švedovová k zápasu nenastoupila kvůli zranění ruky. „Nevím, co k tomu říci. Na jednu stranu je to smutný, ale pro mě je to i úleva kvůli noze, která mě bolí a den navíc mi pomůže k regeneraci,“ řekla Kvitová, která se v prvním kole zranila. Bolest cítí od kotníku přes achilovku, koleno až po hýždě. „Je to pochroumaný, ale mělo by se to zacelit. Pauza je k tomu dobrá,“ uvedla směrem k pátečnímu utkání, ve kterém se střetne s Ruskou Jelenou Makarovovou.

Cetkovská přešla přes bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou, kterou zdolala dvakrát 6:2. Zápas ovlivnila situace ze třetí hry utkání, ve které devátá nasazená Dánka spadla, nechala si zavázat kotník a hůře se pohybovala. Cetkovská hrála vyrovnaně bez větších chyb, odvrátila všech šest brejkbolů, kterým čelila, a radovala se z postupu.

„Po mečbolu jsem cítila štěstí i neuvěření,“ řekla Cetkovská. Zranění Wozniacké si snažila nevšímat a hrála svoji hru. „Nechodila na daleké míče a doufám, že nemá nic vážného,“ uvedla předloňská osmifinalistka Wimbledonu. „Viděla jsem, jak pajdá, ale nesměla jsem se přizpůsobit a zpomalit. Radši jsem se na druhou stranu nedívala, starala jsem se o sebe,“ řekla Cetkovská, která hrála preventivně se zavázanými kotníky, kolenem i bokem. „Tělo na trávě dost trpí.“

O postup do osmifinále, v kterém byla Cetkovská na londýnské trávě v roce 2011, bude česká tenistka hrát se sedmnáctou nasazenou Sloane Stephensovou z USA. „Má strašnou sílu, velký ramena a bude to skvělý zápas,“ řekla česká tenistka.