Berdych přešel přes Brandse do třetího kola bez ztráty setu

Londýn - Český tenista Tomáš Berdych postoupil přes Daniela Brandse do třetího kola Wimbledonu. Berdych se s Brandsem potýkal zejména v prvním setu, ve kterém Němce udolal až v tie-breaku. Postupně však Berdych získával větší herní jistotu a ve třetím setu už na kurtu dominoval. Po výhře 7:6, 6:4 a 6:2 postupuje do třetího kola, ve kterém se střetne s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Berdych sice začal brejkem a vedením 2:0, ale první set pak získal až ve zkrácené hře. „Ta byla v zápase nejdůležitější. Moc šancí tam nebylo, já udělal jediný minibrejk a ten rozhodl. Měl jsem víc šancí v tom setu a byla by škoda ho ztratit,“ řekl Berdych, který opět dobře podával a k vítězství si pomohl 15 esy.

Jeho dalším soupeřem bude už popáté v sezoně Kevin Anderson z Jihoafrické republiky. Tomu český hráč v letošních zápasech nedovolil uhrát ani set a na okruhu ATP s ním wimbledonský finalista z roku 2010 v dosavadních osmi vzájemných duelech ještě nikdy neprohrál.

„Bylo to vždy hodně vyrovnané. Výborně podává, hraje agresivně, ale dosud se mi dařilo zvládat líp těžké situace. V tom byl rozdíl a já doufám, byť každá lajna musí jednou skončit, tak že to nebude teď,“ řekl Berdych.

Vydáno pod