Na Novojičínsku havarovali tři motorkáři. Dva z nich jsou těžce zraněni

Ostrava – V sobotu odpoledne havarovali na Novojičínsku najednou tři motorkáři. Dva z nich utrpěli těžká zranění, zranění třetího jsou lehká. Na Frýdecko-Místecku se zřítilo terénní auto do sedmimetrové rokle. Zaklíněného řidiče museli vyprostit hasiči.

Nehoda tří motorkářů se stala okolo 18. hodiny nedaleko Bílovce. „V každém směru jeli dva motorkáři. Jeden začal v zatáčce předjíždět. Vyneslo jej to do protisměru. Tam se čelně srazil s jiným motorkářem,“ popsal kolizi mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Doplnil, že havaroval i třetí řidič motorky. „Snažil se nehodě před sebou vyhnout. Sjel do příkopu a utrpěl lehká poranění.“

Motorkáři, kteří se srazili čelně, dopadli hůř. Do nemocnice je záchranáři přepravili s těžným poraněním.

Vážná nehoda se stala i nedaleko obce Staré Hamry na Frýdecko-Místecku. Terénní automobil tam vyjel mimo silnici a zřítil se do sedm metrů hluboké rokle. Ve vraku zůstal zaklíněný čtyřicetiletý řidič. Vyprostit jej museli přivolaní hasiči. „Zasahující lékaři u něj zjistili příznaky svědčící pro poranění mozku. Nevyloučili zranění v oblasti páteře a hrudníku,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.