Brněnské výstaviště hostí stovky bruslařů. Závodí na inlinech

Brno - Brněnské výstaviště dnes patří milovníkům inline bruslení. Třetí díl českého poháru LifeInLine nabízí závody pro profesionální bruslaře i amatéry z ulice. Organizátoři čekají až šest stovek registrovaných bruslařů.

„Bruslařů je v Česku spousta, ale nemají moc povědomí o existenci samotného sportu, ve kterém se závodí,“ myslí si jeden z pořadatelů akce a předseda Českého svazu kolečkového bruslení Michal Hrazdíra. Přesto k pavilonu K dorazili na třetí část největšího středoevropského seriálu Inline pro život stovky bruslařů i fanoušků. Před třemi týdny se podobné akce v Ostravě zúčastnily více než dvě tisícovky bruslařů. Letošní devátý ročník akce v rámci projektu LifeInLine Tour rozděluje závodníky podle zkušeností.

Organizátoři letos rozdělili závodníky do skupin hobby bruslařů a licencovaných profesionálních jezdců. Nadšenci, kteří bruslí jen pro radost, se totiž často báli střetu s rychlejším závodníkem při předjíždění. Soutěží se také v rodinných a firemních týmech, na programu je štafeta i půlmaraton. „Co se týče rychlostního bruslení, máme rok od roku vyšší počet registrovaných klubů,“ potvrzuje zájem bruslařů Hrazdíra.

No comment: Závody dětí v rámci LifeInLine (zdroj: ČT24)

Součástí projektu je také Inline Akademie. Dobrovolníci z řad instruktorů budou v těchto dnech křižovat nejoblíbenější stezky v okolí Brna. Zájemci se tak mohou naučit například bruslit mezi kužely, rychle brzdit nebo dobře zatáčet. Úplné začátečníky mohou instruktoři proškolit v prvních krocích na inline bruslích.

Ačkoliv zázemí pro profesionální bruslaře je nejlepší v Praze, celkové podmínky mají milovníci inline bruslení nejlepší v Ostravě. Právě tam vzniká i samostatný inlinový areál. Aktuálně v České republice působí 35 klubů inline bruslení s 682 registrovanými závodníky se závodní licencí.

Vstup Filipa Zdražila z brněnského výstaviště (zdroj: ČT24)