Severští Lordi přivezli do Vizovic hororovou atmosféru

Vizovice - Po čtyřech dnech vrcholí ve Vizovicích na Zlínsku jedenáctý ročník festivalu Masters of Rock. Největší tuzemský svátek tvrdé hudby přilákal více než dvacet tisíc lidí. Mezi hudebními hosty se objevilo mnoho zahraničních kapel - třeba „strašidelná“ kapela Lordi, která do Vizovic přijela až z Finska.

V sobotu večer, krátce po západu slunce, vtrhly na pódium bytosti připomínající vlkodlaka, čerta anebo oživlou mumii. Finskou kapelu Lordi halí masky propracované do nejmenších detailů. Včetně očních čoček. Strašidelní seveřani nešetří na decibelech ani na pyrotechnice.

„Česká republika patří k zemím se zatraceně nejlepším publikem na celém světě. Opravdu. Vždyť jste to sami viděli,“ neskrýval nadšení po vystoupení zpěvák a frontman kapely, který si říká Mr. Lordi.

NO COMMENT: Hororový Masters of Rock ve Vizovicích (zdroj: ČT24)

Navzdory zjevnému nepohodlí neodložili členové kapely své typické masky ani při závěrečné autogramiádě. Jejich skutečnou civilní podobu neznají dokonce ani pořadatelé. „Přijedou namaskovaní do areálu a vlastně namaskovaní zase z areálu odjedou,“ řekl ředitel pořádající agentury Jiří Daron.

Svátek nejtvrdší hudby nabídl celkem 70 kapel z 15 zemí. Pro některé to bylo jediné letošní evropské vystoupení.