Na Prostějovsku srazil řidič cyklistu. Ten na místě zemřel

Prostějov – V noci na dnešek srazil devatenáctiletý řidič svým osobním autem nedaleko Prostějova cyklistu. Ten po pádu na zem utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. „Nehodu policie stále vyšetřuje, řidič je podezřelý z usmrcení z nedbalosti,“ uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Nehoda se stala po druhé hodině ráno mezi obcemi Kostelec na Hané a Prostějov. „Devatenáctiletý řidič vozidla Škoda Felicia se levou přední částí střel s cyklistou, který jel ve stejném směru jízdy,“ upřesnil policejní mluvčí. Policisté u řidiče vyloučili alkohol i přítomnost drog.

O den dříve zemřel cyklista i na Šumpersku. Jedenasedmdesátiletý muž spadl z kola u obce Hynčice pod Sušinou. Bez známek života ho našli dva muži, kteří okamžitě zahájili resuscitaci, ale bez úspěchu. Podle lékaře muž zemřel bez cizího zavinění.

V Olomouci byli při nehodě motorky zraněni tři lidé

V Olomouci byli v soboru večer těžce zraněni tři lidé včetně dvou chodců při nehodě motocyklistky. Žena nezvládla řízení a narazila do zábradlí chodníku. Její motocykl poté smetl procházející ženu a muže. Všichni tři účastníci nehody skončili v nemocnici.

„Sedmadvacetiletá motocyklistka z Olomouce nepřizpůsobila rychlost jízdy, nezvládla řízení motocyklu značky Yamaha a přejela do protisměru, kde čelně narazila do kovového sloupku zábradlí chodníku,“ dodal krajský policejní mluvčí.