Agresivní muž musel opustit hernu. Pomstil se žhářským útokem

Třinec - Policisté a detektivové z Třince dopadli sedmadvacetiletého muže, který v neděli podpálil tamní hernu s dvanácti lidmi uvnitř. Byla to pomsta za to, že ho obsluha společně se zákazníky z podniku kvůli jeho agresivitě vyhodila ven. „Muž ihned zamířil k benzinové pumpě, kde si koupil plechovku benzínu a vrátil se k herně. Bez váhání polil hořlavinou vstupní dveře, zapálil je a odešel do jiné restaurace,“ řekl mluvčí třineckých policistů Vlastimil Starzyk.

Začaly hořet dveře a reklamní tabule, do herny se valil dým. Díky včasnému zásahu personálu a hostů se podařilo oheň uhasit. „Jedna žena se však nadýchala kouře tak hodně, že musela být převezena k ošetření do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž, o kterém policisté zjistili, že je to recidivista a násilník, se na lidi v herně rozzlobil poté, co nemohl spustit jukebox. „Požádal o vrácení peněz, avšak žádal více, než do přístroje ve skutečnosti hodil. Choval se tak agresivně, že musel být s pomocí zákazníků vykázán. Vyhrožoval pomstou, ale nikdo to v té době nebral vážně,“ líčil policista.

Muž nyní čeká v cele na rozhodnutí soudu, zda ho vezme do vazby. To je pravděpodobné, protože na hernu zaútočil v době, kdy po něm policisté vyhlásili pátrání kvůli jiné trestné činnosti. Vlastimil Starzyk doplnil, že jeho akt pomsty policie kvalifikuje jako trestný čin obecného ohrožení. „Za tento zločin může strávit ve vězení až osm let,“ doplnil policista.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod