AVÍZO: Muzikál Postřižiny

Původním muzikálu Postřižiny sehraje soubor složený z profesionálů i amatérů, již jsou doma kolem dolního toku řeky Berounky, v pátek 2. srpna v Kamenici nad Lipou, v sobotu 3. srpna ve Všeradicích u Berouna a o víkendu 16. a 17. srpna v Mníšku pod Brdy.

Kamenice nad Lipou, zámek: pátek 2. srpna 2013 od 20.00 hodin

Všeradice, zámek: sobota3. srpna 2013 od 20.00 hodin

Mníšek pod Brdy, zámek: pátek 16. srpna, sobota 17. srpna 2013 od 20.00 hodin

Maryška koupající se v sudu, pan De Giorgi skákající z komína, Francin na kouřícím a prskajícím motocyklu… O divácky vděčné scény v původním muzikálu Postřižiny rozhodně nouze není. Kromě nich máte možnost na jevišti obdivovat populární herce i zpěváky, ochotníky ve svých životních rolích, zvířata i historickou techniku.

Po třech letech se na scénu vrací původní muzikál POSTŘIŽINY, ve kterém společně účinkují profesionálové - Jan Rosák, Petr Jančařík, Pavel Vítek, Lumír Olšovský… - s ochotníky, kteří jsou doma v kraji kolem dolního toku řeky Berounky. Skvělé výkony podávají Pavla Švédová, Karel Král, Jiří Petříš, Petr Kaplan, Alena i Petr Říhovi a další. Spolu s nimi v tomto unikátním představení hrají teď už bývalý ministr Petr Bendl i starostové několika poberounských obcí. Na jevišti se kromě lidí objevují koně, koza, historický náklaďáček i motocykl a více než sto let stará hasičská stříkačka. Diváci se mohou těšit na koupel Maryšky a paní hostinské v pivovarském sudu, skok pana De Giorgiho z pivovarského komína, na léčbu pomocí zázračných fulguračních proudů, zabijačkové pochoutky i výborné pivo. Vše zdobí původní hudba a odvážné pěvecké výkony.

Postřižiny jsou původním muzikálem autorů Miloslava Frýdla (scénář) a Jana Martínka (hudba) vytvořeným na motivy známé předlohy Bohumila Hrabala. Svérázný profesionálně-amatérský soubor je hrál po celé republice v letech 2008 – 2010, za tu dobu je vidělo na dvacet tisíc diváků. Protože celé tři roky, kdy se  Postřižiny nehrály, o ně pořadatelé stále projevovali zájem, rozhodl se soubor muzikál vrátit na scénu, tentokrát v režii známého herce i režiséra Lumíra OLŠOVSKÉHO.

Miloslav Frýdl, Berounsko