ČT: Hotel Bobycentrum je zavřený a odpojený od energií

Brno – Brněnské Bobycentrum je už dva týdny zavřené, má vypnutou elektřinu a zastavenou vodu. Kdysi slavný hotel se dostal do problémů a musel změnit vedení. Podle informací České televize chce ale nový nájemce pokračovat dál, už během srpna by se celý komplex mohl znovu otevřít.

Čtyřhvězdičkový hotel Bobycentrum je zavřený, a to včetně kasina, squashe, fitcentra a všeho dalšího, co zábavní komplex obsahuje. Elektřinu pro Bobycentrum teď vyrábí generátor. Cedulky se slovem zavřeno visí na dveřích už od půlky července, kdy byl z obchodního rejstříku vymazán jako jednatel slovinský podnikatel Tomaž Koprol. 

Poslední čtyři roky fungoval hotel právě pod jeho vedením. Ubylo mu ale hostů, odcházeli zaměstnanci a přibývalo nezaplacených faktur. „Zřejmě to nevzniklo tím, že se hotel jen tak vypnul. Takže určitě tady nějaké nesrovnalosti s hospodařením byly,“ řekl technik hotelu Václav Krejčí. „Teď je hotel zavřený, protože dochází k výměně nájemců, respektive vlastník hotelu si ho bere zpátky do své kompetence,“ vysvětlil Krejčí. 

V obchodním rejstříku už od včerejška vedle majitele Daniela Šroma figuruje nový jednatel centra - turnovský podnikatel Václav Tomsa. Otevření hotelu je údajně otázkou několika dnů. „Zájem je velký, máme nasmlouvané akce. Lidé se tady pořád zastavují a ptají se, kdy bude hotel znovu otevřený. Doufám, že pojede tak, aby bylo Brno na hotel zase hrdé,“ dodal Krejčí. 

Hovoří technik hotelu Bobycentrum Václav Krejčí (zdroj: ČT24)

Bobycentrum letos slaví 20 let. Jeho zakladatelem byl bývalý hráč a trenér hokejové Komety a majitel brněnského prvoligového fotbalového klubu Lubomír Hrstka. Zábavní centrum zhruba za miliardu otevřel v srpnu 1993. Když v roce 2001 nezvládl hospodaření, šly nemovitosti do dražby a Lubomír Hrstka za poškozování věřitele na rok a půl do vězení. O něco později hotel v dražbě koupil současný majitel Daniel Šrom. 

V 90. letech byl přitom hotel s laserovou arénou symbolem rozmachu Brna. Konaly se tam volby miss, taneční párty i důležité společenské události. To Bobycentru zůstalo dodnes - ještě letos bude hostit koncert Suzi Quatro a dvě velké párty. 

Bobycentrum stojí na ploše 14 hektarů v lukrativní lokalitě blízko parku Lužánky v centru Brna. Firma Unistav získala za stavbu titul „Stavba roku 1993“. V centru byla kromě hotelu zbudovaná i poliklinika, fitness centrum, víceúčelová hala (show hall), diskotéka, nákupní hala a prostor pro tenis, fotbal a další sporty.

Vydáno pod