Koupaliště hlásí rekordní návštěvnost

Moravskoslezský kraj - Až o polovinu větší návštěvnost ve srovnání s loňskem hlásí za červenec aquaparky a koupaliště. Může za to už tři týdny trvající vlna tropických veder. A podle meteorologů by teplé počasí mělo vydržet i v srpnu.

Čísla mluví za vše. Porubské koupaliště zaznamenalo loni v červenci návštěvnost čtyřicet tisíc lidí. V tom letošním je to o dvacet čtyři tisíc návštěvníků více. Další koupaliště ve městě zaznamenali, oproti loňsku, nárůst přibližně o deset tisíc lidí.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Dnes, krátce po jedenácté hodině, bylo na největším koupališti v Ostravě-Porubě více než tisíc lidí.

Kromě vysokých teplot pomáhají provozovatelům koupališť i návštěvníci z Polska. Tato skupinka je tady od rána. Kromě koupání si užívá i beach volejbal.

„Poláci nám pomáhají hlavně v neděli, kdy se v Polsku nesmí pracovat na zahrádkách, takže jdou pravděpodobně ráno do kostela a potom k nám,“ komentoval návštěvnost Pavel Dobeš, vedoucí střediska, letní koupaliště.

A pomyslné žně mají i provozovatelé občerstvení. Řeší jen jediný problém. Na poslední chvíli shánějí další brigádníky.

Do práce chodí v těchto dnech i více plavčíků.

„Dnes máme okolo desíti plavčíků a potom samozřejmě navyšujeme. Na každých pět set návštěvníků je jeden plavčík navíc,“ uvedla Petra Gavendová, mluvčí Sareza.

Vyprodáno zatím na ostravských koupalištích letos nikde nebylo. Rekord sezóny drží v Ostravě - Porubě. 27. července tam dorazilo přes třináct tisíc lidí.

Vydáno pod