Oprava frýdecko-místecké estakády potrvá déle – o pět týdnů

Frýdek-Místek – Oprava estakády ve Frýdku-Místku probíhá z pohledu řidičů nečekaně hladce – fungují opatření, která mají zabránit tvorbě větších kolon, současně podle očekávání v letních měsících poklesl počet vozidel, která městem projíždějí – za běžných okolností jich bývá 45 tisíc. Už je ale zřejmé, že oprava neskončí v očekávaném termínu do konce září a bude pokračovat i dále, kdy již provoz po prázdninách výrazně zesílí.

Oprava frýdecko-místecké estakády již měla být za polovinou – před dvěma týdny se podle původního harmonogramu měli dělníci přesunout na druhou polovinu silnice, kde však stále obousměrně projíždějí auta, zatímco práce ještě probíhají na té straně komunikace, kde v červnu začaly. Zpoždění tak zřejmě bude až pětitýdenní a práce ani zdaleka neskončí v termínu. „Přes prázdniny klesá počet vozidel, která projíždějí městem Frýdek-Místek, a proto jsme doufali, že i práce budou co nejvíce stěsnány do prázdnin. Očekávalo se, že na konci září bude dokončena druhá etapa opravy estakády – a zatím se dá říct, že první etapa estakády bude hotova teprve 7. září,“ poukázal náměstek primátora Karel Deutscher.

Nadále platí, že situace na estakádě, která funguje jako jedna z hlavních spojnic Moravy a Slezska s Polskem, je přes probíhající opravu a s ní související uzavírku nečekaně klidná. „Nemá cenu najíždět na objízdné trasy. Pro řidiče, kteří projíždějí, znamená průjezd městem Frýdek-Místek po objízdných trasách zhruba 12 až 15 minut zpoždění. Když se raději postaví do řady na estakádě, tak zhruba po 5 až 6 minutách ve špičce projedou a nemusí se motat městem,“ nastínil Karel Deutscher. Totéž podle něj bude platit i po uzavření druhé části estakády, ačkoli město již má k dispozici i vyhlášené objízdné trasy.

Náměstek Karel Deutscher o opravě estakády (zdroj: ČT24)
Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)