Kvitová klesla v žebříčku na deváté místo

Londýn - Petra Kvitová se po dvou letech ocitla mimo nejlepší osmičku. Na žebříčku klesla po neúspěšné obhajobě bodů za loňský titul na Rogers Cupu v Kanadě ze sedmého místa na deváté. Tomáš Berdych je stále šestý. Obě české jedničky nadále drží postupové pozice na závěrečný Turnaj mistrů, respektive mistryň. Žebříčkům stále kralují s velkým náskokem Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová.

Do umístění Kvitové v novém pořadí WTA se promítlo vyřazení ve čtvrtfinále v Torontu na Rogers Cupu, který loni vyhrála v Montrealu. Dostaly se před ni wimbledonská šampionka Marion Bartoliová z Francie a Němka Angelique Kerberová.

V žebříčku pro postup na Turnaj mistryň v Istanbulu, do něhož se promítají pouze letošní výsledky, nicméně Kvitová nadále drží poslední osmou příčku. Propadla se také Lucie Šafářová, a to o dalších deset míst na 39. pozici. Českou žebříčkovou dvojkou je tak opět Klára Zakopalová, čtyřiatřicátá tenistka světa.

Berdych vypadl v minulém týdnu na turnaji Masters v Montrealu ve třetím kole stejně jako loni, takže na jeho bodovém zisku i postavení se nic nezměnilo. Vzhůru se dere Rafael Nadal. Španěl, jenž loni laboroval s koleny, je po nedělním triumfu v Montrealu nově třetí.