Sigma v nastaveném čase ztratila vedení v Boleslavi

Mladá Boleslav – Mladá Boleslav po dvou přesvědčivých výhrách vydřela v domácím prostředí remízu se Sigmou Olomouc. Hosté dvakrát vedli, nejdříve se trefil parádní ranou k levé tyči Jan Navrátil, minutu poté však srovnal nádhernou technickou střelou z přímého kopu Jan Štajner. Olomouci však trvalo jen minutu, než se znovu ujala vedení, když se o gól postaral Falta. Sigma však v závěru své vedení ztratila, míč do sítě hostí dorazil Nešpor. Utkání jste mohli sledovat v našem textovém on-line přenosu.

Oba ambiciózní kluby šly do utkání s cílem potvrdit stoupající formu v lize, byla to však Olomouc, která byla v prvním poločase aktivnější a snažila se držet míč a tvořit šance. Nebylo však možno zaznamenat žádnou vyloženou šanci, Sigmě po slibných sériích přihrávek chyběl větší důraz ve finální fázi, Boleslav se na druhé straně nesnažila aktivně napadat a nehrozila z žádných prostorů. Domácí jednak nebyli přesní v kombinaci, ale ani s centry do pokutového území většinou obrana hostí neměla problémy.

Boleslavi nevyšel podle představ ani vstup do druhé půle. V 51. minutě vystihl hostující Pospíšil špatnou rozehrávku, poslal kolmici na Navrátila, ale ten sám před Millerem mířil těsně vedle. Byl to však velký varovný signál pro obranu Boleslavi. Kombinace těchto dvou hráčů totiž přinesla první gól v utkání po skvěle sehrané standardní situaci. Pospíšil místo střely či centru z pětadvaceti metrů nahrál na hranici šestnáctky Navrátilovi, který okamžitě vypálil přesnou dělovkou k levé tyči.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:2 (0:0)

Branky: 61. Štajner, 90.+1 Nešpor – 59. Navrátil, 62. Falta. Rozhodčí: Lerch – Pelikán, Štěrba. ŽK: Ščuk, Kysela, Bořil – Škerle, Navrátil, Doležal, Vidlička. Diváci: 3451.

M. Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Ščuk, Jarolím (81. Štoček)– Štajner, Chramosta (90. Smejkal), Štípek (66. Bořil) – Nešpor. Trenér: Minář.
Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek – Navrátil, Pospíšil, Šindelář, Karaš (89. Ordoš), Falta – Lietava (46. Doležal). Trenér: Kotůlek.

Jen dvě minuty však trvalo, než Boleslav srovnala, Štajner se z přímého kopu trefil krásně do pravého horního rohu Zlámalovy branky. Nenadálá gólová přestřelka tím ale neskončila. Nedlouho po rozehrání Pospíšil poslal výborný pas za obranu domácích, u pravé lajny si na míč naběhl Navrátil a jeho centr napříč vápnem uklidil za Millera Falta.

Domácí přidali a v 72. minutě měli blízko k vyrovnání. Štajner krásně vysunul Chramostu, jenže ten potvrdil střelecké trápení z úvodu sezony a v obrovské šanci minul branku. Vzápětí Zlámal výborně vyrazil střelu střídajícího Bořila. Když už se zdálo, že si Sigma odveze všechny body, v nastavení se po centru Štajnera a lapsu olomoucké obrany dostal míč až k Nešporovi, který se z metrové vzdálenosti nemohl mýlit.