New Haven bude mít české semifinále, Kvitová narazí na Zakopalovou

New Haven (USA) – Semifinálový zápas výhradně s českou účastí zažije New Haven. Ze čtvrtfinále totiž po třísetovém utkání s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou postoupila Petra Kvitová. V dalším zápase se postaví proti Kláře Zakopalové, která ve čtvrtfinále vyřadila další Ruskou Jelenou Vesninovou.

Utkání Kvitové s Pavljučenkovou bylo náročné nejenom pro tenistky, ale mimořádně i pro diváky. Ti totiž museli nejprve dvě hodiny čekat, než přestane pršet, potom jim hrozila evakuace. Kvůli kouři vycházejícímu z hráčské kuchyňky se podle mluvčího turnaje Matta Van Tuinena spustil požární alarm. Hřiště kvůli němu museli opustit obě tenistky, personál a novináři.

Petra Kvitová po dlouhém čekání na začátek utkání dvakrát ztratila podání a první set nakonec s o rok mladší rodačkou ze Samary prohrála 2:6. V druhé sadě naopak Kvitová soupeřce rychle odskočila až na 5:1, ale následně opět neudržela své podání. Za stavu 5:2 znovu narušil zápas téměř na hodinu déšť, ten však Kvitové tentokrát prospěl a světová devítka ihned uzavřela na 6:2.

Následoval třetí set, který byl letos pro Kvitovou už devětadvacátý – to je maximum mezi hráčkami celé první stovky. Podobně jako ve dvou předchozích zápasech v New Havenu rozhodující sadu zvládla, třebaže v ní jako první ztratila podání. Mečbol za stavu 5:4 ještě Kvitová nevyužila, povedlo se jí to až při dalším soupeřčině servisu.

Vydáno pod