Letní divadelní škola funguje už třetím rokem

Moravskoslezský kraj - Na padesát pedagogů z Moravskoslezského kraje se dnes zúčastnilo Letní divadelní školy. Den plný seminářů a workshopů organizuje už třetím rokem Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě. Divadlo chce pedagogům přiblížit vznik některých inscenací a přilákat je a jejich studenty k divadlu.

Tématem se stala komedie Sen noci svatojánské. Zadání bylo vymyslet pro žáky aktivity, které s inscenací souvisí. Čas na práci trval 10 minut. Místo studentů pracovali ve skupinkách samotní pedagogové.

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Někdo jde na inscenaci přes vztahy a sociální téma. Další skupinka by nechala děti malovat sen. Jinde by se studenty měnili vzletnou češtinu do té dnešní, facebookové.

„Je to obrovský gejzír kreativity, v učitelích to bublá, teď to konečně budou moci uplatnit. Vzájemně jsme se ujistili v tom, že divadlo má obrovský přesah a dá se využít ve všech předmětech,“ uvedl Jiří Hruška, lektor Letní divadelní školy a pedagog.

Národní divadlo moravskoslezské spolupracuje s pedagogy systematicky už třetím rokem. I díky tomu zvýšili počet představení pro školy. Chtějí si tak vychovat novou generaci diváků.

Aby pedagogové zažili i divadlo zevnitř, navštíví během dne i baletní sál nebo divadelní dílny. 

Vydáno pod