Vary prohrály s Omskem, Třinec podlehl Jekatěrinburgu

Ufa - Hokejisté Karlových Varů si na turnaji republiky Baškortostán v Ufě připsali třetí porážku. Západočeši prohráli s Omskem 1:2 a kvalitně obsazený turnaj zakončili s bilancí jedné výhry a tří porážek. O jejich konečném umístění rozhodnou další dnešní a páteční výsledky. Na turnaji v Rusku se znovu nevedlo ani Třinci, jenž po středeční prohře s Novosibirskem podlehl v Jekatěrinburgu domácímu Avtomobilistu 1:3.

O jedinou branku Karlových Varů se postaral v polovině zápasu Tomáš Vachovec, který snížil na 1:2. Vyrovnat se Energii nepodařilo ani při závěrečné dvouminutové power play.

Třinec se na turnaji Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu nechal od domácího účastníka KHL zaskočit dvěma slepenými góly mezi šestou a sedmou minutou, ale pak držel se soupeřem krok. Adamský dvanáct minut před koncem vykřesal naději kontaktním gólem, do prázdné branky však Oceláři inkasovali potřetí. Svěřenci kouče Jiřího Kalouse prohráli i druhé utkání a v pátek je čeká tým z ruské Vyšší ligy Nižnyj Tagil.

Třetí výhru v devátém přípravném zápase na novou sezonu si připsali hokejisté Zlína, kteří zvítězili 3:1 na ledě Skalice. Kladno zvládlo odvetu proti Znojmu a po úterním debaklu (1:7) tentokrát v domácím prostředí vyhrálo 3:1. Podobně se vedlo Litvínovu, který minulý týden prohrál na ledě Ústí nad Labem, dnes ale Lvy v Mostu porazil 3:1.