Fotbalové naděje hrály o prvenství v E.ON Cupu pod dohledem Patrika Bergera

Brno - Čtyři stovky mladých fotbalistů se utkaly v celorepublikovém finále dalšího ročníku E.ON Cupu. V Polné u Jihlavy už potřetí v řadě zvítězili žáci pražské Sparty. Z moravských týmů se nejvíce dařilo Olomouci, která skončila třetí.

Finále mládežnického turnaje má už tři roky po sobě stejné složení. Tradiční rivalitu nejslavnějších českých klubů tak opět mohli posílit žáci Sparty a Slavie. Patronem se příznačně stal bývalý reprezentant Patrik Berger, který v kariéře oblékl dresy obou nesmiřitelných soupeřů. „Já vzpomínám moc rád na oba kluby, zažil jsem tam krásné roky, ale to srdíčko tíhne trochu víc ke Spartě,“ prozradil Patrik Berger.

Rozhovor s Patrikem Bergerem a Lukášem Masopustem (zdroj: ČT24)

Držiteli stříbrné medaile z Eura 96 jeho tip na vítěze vyšel. V divoké přestřelce sice nejdřív vedla 3:0 Slavia, Sparťané ale zápas otočili a zvítězili 8:4. „Na celém turnaji se nám dařilo v obraně i v útoku, vstřelili jsme nejvíce branek, vyhrát jsme si zasloužili,“ řekl jeden z hráčů vítězného výběru Šimon Mareš.

Rozhovor s Šimonem Marešem a Alešem Rubínem (zdroj: ČT24)

Oba pražské kluby získaly i všechna individuální ocenění. Nejlepším brankářem byl totiž všemi trenéry zvolen Pavel Behenský ze Slavie. Ocenění pro nejlepšího hráče a zároveň střelce si odnesl sparťanský Patrik Vydra, který vstřelil dvacet gólů. Oba finalisté budou Českou republiku reprezentovat i na mezinárodním turnaji v německém Gilchingu. Tam mohou hráči udělat další krok k vysněné kariéře profesionálního fotbalisty. 

Rozhovor s trenérem Slavie Přemyslem Jaklem (zdroj: ČT24)

Z moravských týmů dokráčela nejdále Olomouc, která v utkání o třetí místo narazila na Mladou Boleslav a přestřílela ji 9:5. Fotbalisté Sparty Brno skončili sedmí a Znojmo osmé.

Turnaj desetiletých nadějí odstartoval v březnu v Bechyni a týmy, které se utkaly ve finále, vzešly z celkem šestnácti regionálních kol. Jednadvacet českých týmů doplnily tři zahraniční kluby – AS Trenčín, ACS Tampa Brasov a a ACS Kinder Mures. 

Pořadí E.ON Junior Cupu 2013:

1. AC Sparta Praha
2. SK Slavia Praha
3. SK Sigma Olomouc
4. FK Mladá Boleslav
5. AS Trenčín
6. FC Hradec Králové
7. FC Sparta Brno
8. 1.SC Znojmo
9. ACS Tampa Brasov
10. FC Viktoria Plzeň
11. SK Dynamo České Budějovice
12. FC MAS Táborsko
13. ACS Kinder Mures
14. RMS Hodonín
15. 1. FC Slovácko
16. FK Admira Praha
17. FK Blansko
18. MFK Vyškov
19. FC Vysočina Jihlava
20. SKP České Budějovice
21. FC Písek
22. TJ Sokol J. Hradec
23. ČSK Uhersky Brod
24. Slavoj Polná