Při nočním požáru chaty uhořel člověk, další oběti záchranáři nenašli

Zlín - Při nočním požáru ve Zlíně zemřel majitel objektu, další možné oběti záchranáři v troskách poničené chaty hledali celé dopoledne. Podezření, že by uvnitř mohli být další dva až tři lidé, se ale nepotvrdilo. Zděné stavení stálo u zahrádkářské kolonie v části města Příluky. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 600 tisíc korun.

Požár chaty v ulici Ronzovy Paseky v místní části Zlín-Příluky byl hasičům oznámen ve dvě hodiny v noci. „Hořela zděná chalupa o rozměrech zhruba deset krát pět metrů. Požár byl při příjezdu jednotek už plně rozvinutý, propadaly se střešní i stropní konstrukce,“ popsal požár mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil s tím, že lokalizace požáru trvala 40 minut.

Hasiči poté v domku nalezli jednoho mrtvého, po dalších možných obětech pátrali při ohledání a vyklízení stavení. Žádná další těla ale nenašli.

NO COMMENT: Likvidace požáru chaty ve Zlíně (zdroj: ČT24)

Požár takřka zničil vnitřní část chaty, zasáhl polovinu střechy a částečně se také propadly stropy. „V obytných místnostech tak je více než metr sutin a dalších věcí,“ řekl Netopil. Na místo vyrazili vyšetřovatelé hasičů a policie, příčina neštěstí zatím není známa. Škodu vyšetřovatelé předběžně vyčíslili na 600 tisíc korun.

Chata v zahrádkářské kolonii byla velmi špatně přístupná, při jízdě po úzké panelové cestě zapadla jedna z cisteren. „Tu následně vyprostil automobilní jeřáb povolaný ze stanice profesionálních hasičů Otrokovice,“ uzavřel Netopil.