Bohemians poprvé v sezoně prohráli doma, Sigmě podlehli 0:2

Praha - Prvoligový nováček v 9. kole podlehl 0:2 Olomouci, která v Ďolíčku zvítězila v nejvyšší soutěži poprvé od února 2000. V závěru prvního poločasu otevřel skóre Ordoš, po změně stran ho napodobil Varadi. Bohemians tak poprvé v sezoně prohráli na domácím hřišti, zato Sigma podruhé v řadě zvítězila.

V brance Olomouce dostal před Zlámalem podruhé za sebou přednost Blaha. Autora dvou gólů proti Jihlavě Doležala, kterého nepustila do hry nemoc, zase nahradil v útoku Varadi. Do první šance se dostali v šesté minutě hosté. Po rychlém brejku postupoval z levé strany Javůrek, ale místo přihrávky z úhlu vystřelil a jen nechal vyniknout brankáře Berkovce. Ve 23. minutě na druhé straně nezaváhal ani Blaha, když zblízka vyrazil tvrdý pokus Matěje Štochla.

Olomouc táhla útoky především po stranách. Při jednom z nich krajní bek Vepřek zakončoval křížnou střelou těsně vedle. V závěru poločasu Hanáci domácí tým přehrávali a minutu před pauzou se dočkali vedoucího gólu, když se nadvakrát prosadil Ordoš. Druhou střelu bývalého hráče Bohemians ještě za svého brankáře smolně tečoval Jindřišek.

Ohlasy trenérů po utkání

Jozef Weber (Bohemians): „Někdy prohrát není ostuda, a to bylo dnes. Narazili jsme na soupeře, který byl lepší. Hlavně v prvním poločase Olomouc podala velice kultivovaný, pohybově vyspělý výkon. Nestíhali jsme rychlý přechod v prostředku, kombinaci. I když šla Sigma do vedení takovým šťastným gólem, tak to vedení bylo zasloužené. Druhá půle byla z naší strany lepší. Soupeř hlídal výsledek, což se stalo nám na Baníku. My jsme se dostávali do zakončení, bohužel dneska jsme nenašli to řešení. Druhý gól byl zlomový, pak už to bylo složité. Kdybychom to výrazně otevřeli, tak by nás Sigma ztrestala z kontrů, má tam rychlé a mladé hráče. Vzhledem k průběhu na hřišti a kvalitě dnešního výkonu Sigma vyhrála zaslouženě.“

Martin Kotůlek (Olomouc): „Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkáni. Byli jsme kvalitní v kombinaci hlavně ve středové řadě. Dokud jsme drželi míč na zemi a měli hodně náběhů dopředu a touhu jít za vítězstvím, tak hra vypadala dobře a byl jsem spokojený. V druhém poločase na nás soupeř trošku vylezl, takže jsme museli volit zahájení hry nákopem a v odražených míčích jsme neměli takovou kvalitu. Také mi tam chyběl pohyb dopředu, tam to chtělo víc hladu po gólu a jít přímočaře do brány. Jsem rád, že jsme dali góly, i když byly šťastné. Jedna teč a druhý také nebyl nijak vypracovaný. Těch příležitostí v prvním poločase jsme si vypracovali dost a myslím, že vedení v prvním poločase jsme si zasloužili. V závěru jsme měli problémy se standardními situacemi a zjednodušením hry soupeře, ale zvládli jsme to.“ 

Druhý poločas začali aktivněji „Klokani“. Po rohu však Rada hlavou mířil nad branku a po další standardní situaci Matěj Štochl střílel jen do boční sítě. V 58. minutě se ale měnilo skóre na druhé straně. Po závaru v domácím pokutovém území se ještě netrefil olomoucký Navrátil, ale Varadi už ve skluzu dopravil míč do sítě.

Bohemians se snažili nepříznivý výsledek změnit. Sice častěji drželi míč, ale výraznější příležitost si vypracovali až v nastavení, když Radovu střelu vytáhl Blaha. Olomouc tak poprvé v ročníku vyhrála dva zápasy po sobě a také premiérově udržela čisté konto.

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 44. Ordoš, 58. Varadi. Rozhodčí: Proske - Kordula, Kotík. ŽK: Hora, Kalina - Ordoš, Houska, Javůrek, Navrátil. Diváci: 4 482.

Bohemians: Berkovec - Kalina (60. Nerad), J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Jindřišek (80. Ndiaye), Hora, Rada, Bartek - M. Štochl (56. Kolář). Trenér: Weber.
Olomouc: Blaha - Vidlička (80. Lietava), Koutný, Škerle (90. Dreksa), Vepřek - Karaš (71. Falta), Ordoš, Houska - Navrátil, Varadi, Javůrek. Trenér: Kotůlek.