Černý pasažér a jeho kamarádi bili revizory do hlavy

Ostrava - Ostravští policisté hledají svědky rvačky v tramvaji. Osmnáctiletý černý pasažér a jeho známí, které si přivolal telefonem na pomoc, napadli revizory. Mluvčí ostravské policie Petr Svoboda uvedl, že útočníci, mezi kterými byla i žena, použili také boxery.

Incident se stal 4. října kolem šesté hodiny večer v tramvaji číslo 11 na zastávce Náměstí republiky. „Devětadvacetiletý revizor kontroloval společně se svými kolegy jízdenky cestujících. Osmnáctiletý mladík neměl jízdenku ani žádný doklad. Na zastávce se pokusil revizorům uprchnout,“ líčil policejní mluvčí.

Revizoři se snažili mladíkovi v útěku zabránit. Na pomoc si přivolali také hlídku strážníků. Pomoc si ale telefonem sehnal i černý pasažér. Do tramvaje, která zůstala stát na zastávce, přistoupili dva muži a žena. Všichni čtyři pak na revizory i cestující začali útočit. „Bili je boxery, a to především do hlavy. Incident se podařilo uklidnit až přivolaným strážníkům a policistům,“ doplnil mluvčí.

Po celou dobu bitky zůstala tramvaj stát na zastávce. Rozjela se až poté, co policisté účastníky rvačky vyvedli. Kriminalisté teď hledají svědky incidentu - cestující z tramvaje číslo 11. Mohou kontaktovat policisty například prostřednictvím linky 158.