Hlavou proti mantinelu. Polanský byl rád, že pád přežil

Třinec – Stal se hrdinou zápasu, který ale začal hrůzně vypadajícím momentem. Útočník Třince Jiří Polanský bez cizího zavinění zaškobrtl, ztratil nadvládu nad bruslemi a mířil v plné rychlosti hlavou proti hrazení. Na poslední chvíli stačil dát alespoň ruce před sebe. Rychle se oklepal, v závěru stejné třetiny pak ještě stačil přihrát na gól a ve druhé části dokonce sám skóroval. Byl rád, že jeho tým vyhrál, ale myšlenkami zůstal někde jinde.

„Jsem rád, že jsem přežil ten pád. Fakt jsem si myslel, že jsem mrtvej nebo nemám nohy. Myšlenky jsem měl úplně černý, ale naštěstí jsem se postavil, dojel na střídačku a probral jsem se,“ prohlásil po zápase Polanský.

Za všechno mohly nové brusle. „Týden volna jsem využil k novým bruslím, které ještě nemají tak obroušené hrany. Normálně jsem zaškobrtl a bez náznaku zpomalení jsem narazil hlavou do mantinelu,“ popsal situaci třinecký forvard. Z momentu byl evidentně otřesený. „První myšlenka byla pohnout nohama, jestli to funguje,“ řekl.

Ještě po utkání se necítil úplně fit. „Asi nepůjdu spát, protože nemůžu otočit hlavou dolů. Fyzioterapeutka mi to srovnala, uvidíme, co bude,“ dodal.

Elektornická tužka: Hrůzný pád Polanského s ohlasem (zdroj: ČT24)