Házenkáři Hranic potvrdili proti Zubří roli favorita a vedou extraligu

Praha – Novými lídry extraligy házenkářů jsou hráči Hranic. Ti v 8. kole potvrdili, že v nové sezoně hrají ve výborné formě a na palubovce Zubří vyhráli 33:29. Na prvním místě mají nyní dvoubodový náskok před dosavadním lídrem a svým jediným přemožitelem Lovosicemi, které už ve středeční předehrávce nestačily na mistrovský Jičín.

O více než polovinu gólů Hranic se postarali Rachač (9) a Zemánek (8). Zubří je po čtvrté porážce za sebou až desáté.

O bod za Lovosicemi je třetí Plzeň, která v sobotu ukončila domácí neporazitelnost pražské Dukly. Západočeši zvítězili 27:25, už v poločase přitom vedli o pět branek. Přes slabší závěr si hosté vítězství nenechali vzít, zasloužili se o to zejména šestigóloví střelci Vinkelhöfer a Milan Škvařil.

Páté vítězství v sezoně stejně jako Plzeň vybojovala i čtvrtá Karviná, jež má po výhře 25:23 nad Zlínem stále o bod méně. Domácí tým prohrával už 8:12, ale na přelomu poločasů čtyřmi góly za sebou vyrovnal a tříbrankovou sérií od stavu 18:19 pak výsledek definitivně zlomil.

V duelu nejslabších týmů soutěže Kopřivnice porazila Přerov 34:31. Domácí oslavili první vítězství a odsunuli soupeře na dno tabulky.