Po roce stejný začátek. Kvitová načne Turnaj mistryň proti Radwaňské

Istanbul – Světová šestka Petra Kvitová vstoupí do Turnaje mistryň stejně jako před rokem zápasem s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Hrát budou v rámci Červené skupiny v úterý v hale Sinan Erdem Dome v Istanbulu od 20:00 SELČ.

Kvitová se s Radwaňskou střetne pošesté a už potřetí na Turnaji mistryň. Předloni cestou za triumfem vyhrála, loni ale zápas ztratila a pak se z turnaje kvůli nemoci odhlásila. Celkově má Češka se světovou čtyřkou pozitivní bilanci 4:1.

„S Agou se známe dobře. Je to chytrá tenistka,“ řekla Kvitová. Jediný letošní vzájemný zápas vyhrála svěřenkyně kouče Davida Kotyzy nad Radwaňskou v Dubaji, kde shodou okolností rovněž poté získala titul.

Turnaj odstartuje zápas Bílé skupiny mezi Victorií Azarenkovou z Běloruska a Italkou Sarou Erraniovou. Pak nastoupí na kurt světová jednička Serena Williamsová a Němka Angelique Kerberová, které jsou ve skupině s Kvitovou.

Úterní program:

16:00 Azarenková (2-Běl.) - Erraniová (6-It.), nejdříve od 18:00 S. Williamsová (1-USA) - Kerberová (8-Něm.), od 20:00 A. Radwaňská (3-Pol.) - Kvitová (5-ČR).

Vydáno pod