Viník výbuchu ve Frenštátě je mrtvý, policie případ odložila

Ostrava - Policie odložila případ výbuchu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Policisté došli k závěru, že viníkem tragédie je problémový nájemník Antonín Blažek. Ten ale zemřel v troskách domu spolu s dalšími pěti lidmi. Blažek se chtěl pomstít sousedům, se kterými nevycházel.

Podle policie se Blažek na čin připravil. Ve vchodových dveřích zalomil klíče. Pak pustil plyn ve svém bytě a ve sklepě. Při tom ho jeden ze sousedů vyrušil. „To máte za to,“ řekl mu Blažek. Krátce nato nastala exploze.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Výbuch a následný požár dům zcela zničily. Ještě před explozí donutil manželku a děti, se kterými se nestýkal, aby si z bytu odnesli své věci. Byt byl před neštěstím prodán v exekuci a Blažek to dával za vinu právě sousedům.

Při výbuchu zahynuli lidé, kteří spali v jednom křídle domu, obyvatelé druhé části utrpěli zranění. V nemocnicích skončilo celkem jedenáct lidí. Dům byl zcela zničen; pro jeho obyvatele vyhlásila frenštátská radnice sbírku, později jim vybrané peníze rozdělila například na pořízení nového bydlení nebo na výdaje spojené s léčením.

Brífink Policie ČR k výbuchu ve Frenštátu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod