Brankářská posila Dolejš pomohla Vítkovicím k výhře ve Varech

Karlovy Vary - Hokejisté Vítkovic vyhráli na ledě Karlových Varů 4:1, a ukončili tak sérii tří porážek. Třemi kanadskými body se na tom podíleli útočníci Ondřej Roman a Vladimír Svačina, vydařený extraligový debut zažil brankář Daniel Dolejš. Západočeši doma prohráli po předešlých čtyřech výhrách.

Devatenáctiletého Dolejše Vítkovice získaly až dnes a do zápasu jej nasadily do sestavy stejně jako novou defenzivní akvizici Milana Hrušku. U domácích se poprvé v sezoně představil Petr Pohl, který po neúspěšném hledání nového angažmá opětovně zakotvil v řadách Energie.

Po úvodní příležitosti Zuckera, když jeho střela těsně minula pravou tyč vítkovické branky, ovládli v úvodním dějství led Severomoravané. Ve 14. minutě si křížnou přihrávku Romana srazil do vlastní sítě Grman a těsně před odchodem do kabin stejný hráč nezištně přihrál zpoza branky Svačinovi, který navýšil vedení hostů na dvě branky.

Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice (zdroj: ČT24)

Na začátku druhé třetiny domácí přece jen zvýšili obrátky a výsledkem byla ve 29. minutě branka Zaťoviče. Kapitán Karlových Varů tak využil přesilovou hru. Neuplynuly však ani tři minuty a po chybě Gulašiho si před Závorku najel zcela osamocený Sloboda a bekhendovou kličkou vrátil stav opět na dvoubrankový rozdíl.

Snahu karlovarských hráčů něco s výsledkem udělat zabrzdil hned v úvodu posledního dějství Huna, který ve 44. minutě využil přesilovou hru. Juniorský reprezentant v brance Vítkovic měl i potřebné štěstí, když mu hned několikrát pomohla tyč. Vítkovice si poté již zbytek zápasu pohlídaly a v Karlových Varech si spravily chuť po třech domácích porážkách.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávka: 29. Zaťovič (R. Hruška, J. Drtina) - 14. Roman, 20. Svačina (Roman), 32. Sloboda (Svačina), 44. Huna (Roman, Svačina). Rozhodčí: Minář, Polák - Zavřel, Podrazil. Vyloučení: 4:5, navíc Valčák (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:1 Diváci: 3 369.

Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Grman, J. Drtina, Parýzek, Gulaši, Schusser - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Koblasa, Roman Vlach, Doležal - Zucker, Vachovec, Dlouhý - M. Látal, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a Kverka.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, L. Kovář, Pastor, Dudáš, M. Hruška - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): „Věděli jsme, že Vítkovice hrají lepší zápasy venku než doma, což se dnes potvrdilo. My jsme se v první třetině vůbec nedostali do tlaku jako v ostatních domácích zápasech a ještě k tomu jsme si dali vlastní gól. Za stavu 1:2 jsme se ještě snažili dostávat do tlaku, ale bohužel to nepřineslo žádný brankový efekt a Vítkovice nás trestaly. V závěru zápasu byla z naší strany snaha ještě s utkáním něco udělat, ale Vítkovice hrály dobře. Nám se dnešní zápas nepovedl.“

Roman Šimíček (Vítkovice): „Z naší strany je s dnešním zápasem spokojenost. V první třetině jsme hráli tak, jak jsme si řekli. Nechtěli jsme Vary pouštět do nějakého tlaku a to se nám vyplatilo. Navíc se nám podařilo dát dvě branky. Ve druhé třetině jsme nehráli to, co jsme měli. Domácí se dostali do tlaku, ale ten jsme ustáli. Celkově jsme podali kvalitní výkon podpořený dobrým výkonem brankáře.“