Táborsko zdolalo Karvinou a vystřídalo Hradec v čele druhé ligy

Praha – Novými lídry druhé ligy jsou fotbalisté Táborska, kteří ve čtrnáctém kole zdolali na domácím hřišti Karvinou a na prvním místě vystřídali exligový Hradec Králové. Votroci však mají nedělní zápas proti Zlínu k dobru. Dva body na Táborsko ztrácí třetí Ústí nad Labem, které vyhrálo 3:1 nad Mostem.

Táborsko bodovalo ve Fotbalové národní lize podeváté za sebou. Tentokrát mu všechny tři body zařídil útočník Strnad, který už v 11. minutě využil centr Šimáka a hlavou poslal domácí do vedení. V závěru první půle zužitkoval akci Šimáka s Vukadinovičem a tvrdou střelou rozhodl. Karviná už jen snížila Pavelkovou střelou k tyči. Třetí porážku v řadě však už neodvrátila a přišla o druhé místo.

Ústí bylo na svém stadionu od začátku lepší, ale dlouho ho trápila nepřesná koncovka i brankář Mostu Belaň. Jeho neprůstřelnost ukončil až čtyři minuty po přestávce umístěnou ranou Peterka. Po hodině hry zvýšil střelou k tyči Moulis, který v předchozím průběhu zápasu zahodil několik velkých příležitostí. V 66. minutě přidal třetí domácí zásah přesnou hlavičkou Leibl. Most v závěru pouze korigoval skóre zásluhou Surynka. Baník venku v této sezoně znovu nezvítězil a v sedmi zápasech vstřelil jen dvě branky.

Poslední Vltavín nenavázal na vysoké vítězství nad Sokolovem a jedním z důvodů byla obrovská chyba brankáře Pávka už ve 2. minutě. Gólman neodhadl přetažený centr a zahrál rukou mimo pokutové území. Rozhodčí ho potrestal červenou kartou a hosté museli hrát o deseti.

Frýdek-Místek však dokázal využít přesilovou hru jen jednou, když odražený míč po přímém kopu Vrťa napálil do branky Kovařík a prostřelil náhradního gólmana Čabu. Domácí měli ještě několik šancí, ale buď ztroskotali na Čabovi, nebo Vrťo trefil jen břevno.

Plného bodového zisku na hřišti soupeře se na sedmý pokus nedočkali ani střížkovští Bohemians. V Sokolově dvakrát inkasovali už v úvodních sedmi minutách. Nejprve otevřel skóre hlavou druholigový debutant Ivasko, krátce poté zvýšil Vaněček, jenž přehodil gólmana Brauneise.

Budějovice jen remizovaly

Favorizované Dynamo si v první půli vytvořilo proti třináctému celku tabulky značnou převahu, ale v šancích neuspělo. V osmé minutě vyrazil Linhartovu střelu brankář Švenger, proti němuž se po půlhodině hry neprosadil ani stoper Deli hlavou. Domácí útočník Linhart byl hlavní postavou také po změně stran. Jeho nepovedenou střelu nedokázal usměrnit do vlašimské branky Kalod, krátce nato poslal Linhart v další šanci míč mimo. Středočeši přečkali i závěrečný tlak domácího týmu a odvezli si z Českých Budějovic bod.

Táborsko - Karviná 2:1 (2:0)
Branky: 11. a 40. Strnad - 88. Pavelka. Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Hrabovský. ŽK: Javorek - Mikula. Diváci: 966.

Frýdek-Místek - Vltavín 1:0 (1:0) 
Branka: 19. Kovařík. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Vysloužil. ŽK: Kovařík (Frýdek). ČK: 2. O. Pávek (Vltavín). Diváci: 2932.

FK Ústí nad Labem - Baník Most 3:1 (0:0)
Branky: 49. Peterka, 60. Moulis, 66. Leibl - 81. Surynek. Rozhodčí: Jech - Kubr, Arnošt. ŽK: Moulis - Jan Procházka, Surynek. Diváci: 688.

Baník Sokolov - Bohemians Praha 2:0 (2:0)
Branky: 3. Ivasko, 7. Vaněček. Rozhodčí: Pechanec - Štěrba, Fišer. ŽK: Vondráček - Ibragimov, Faltus, Bohata. Diváci: 453.

České Budějovice - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Ochotnický - Kříž, Kotalík. ŽK: Vyskočil, Lengyel - Petrů, Vebr, Starý. Diváci: 2 032.

Vydáno pod