Policisté a hasiči vyšetřují sérii požárů na Kroměřížsku

Lutopecny - Policisté vyšetřují sérii čtyř požárů uskladněné slámy, které hasiči za poslední dva týdny likvidovali v okolí obce Lutopecny na Kroměřížsku. Naposledy v pátek krátce před půlnocí hasiči do Lutopecen vyjížděli k požáru několika balíků slámy.

„V pořadí již čtvrtý požár uskladněné slámy za poslední dva týdny v obci Lutopecny byl ohlášen na operační středisko hasičů ve 23:39. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž, posílená dobrovolnými jednotkami z Kroměříže a Lutopecen,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Pavel Řezníček.

Hasičům se podařilo požár několika balíků slámy rychle dostat pod kontrolu a zlikvidován byl za necelé tři hodiny po nahlášení. O okolnosti vzniku čtyř požárů slámy se podle Řezníčka už začala zajímat policie, která společně s hasiči vyšetřuje jejich příčinu.

"Společným znakem je, že všechny požáry byly v okolí obce Lutopecny a pokaždé hořely
balíky slámy. Možnost, že je někdo zapaluje, tady určitě je," podotkl Řezníček, který potvrdil zjevný úmysl. Balíky slámy na poli u obce Lutopecny hořely také minulou sobotu. O týden
dříve hasiči likvidovali rozsáhlý požár stohu. Oheň zachvátil stoh vysoký pět a dlouhý dvacet metrů. Při hašení tehdy dokonce pomáhali hasiči z dalších krajů.

Telefonát Gabriely Sluštíkové k požárům (zdroj: ČT24)