Dvojice měla ukrást z domu trezor se dvěma miliony

Brno – Z vloupání a zastrašování se dnes před Krajským soudem v Brně zpovídala dvojice mužů. Podle obžaloby se loni na jaře vloupali do domu, kde ukradli trezor s více než dvěma miliony korun.  Měli také napadnout ženu, která je přistihla. Jediným důkazem proti obžalované dvojici jsou pachové stopy.

Obžaloba viní dva muže z toho, že se květnu 2012 vloupali do rodinného domu na Břeclavsku. Muži měli vylomit plot a dveře. Jejich cílem byl trezor v domě, ve kterém našli zbraně a dva půl milionu korun v hotovosti, kterou si odnesli. Při loupeži rámus vzbudil ženu, která v domě bydlí. Když zloděje přistihla a těm se nepodařilo ji odehnat, měl ji podle žalobkyně jeden z nich chytit pod krkem a srazit na zem. 

Státní zástupkyně proti dvojici předložila jediný důkaz - pachové stopy z místa činu. Oba obžalovaní dnes vinu odmítli, i když potvrdili, že se znají se synem okradeného muže. Pachové stopy měly v domě podle jejich tvrzení zůstat právě poté, co přišli navštívit svého kamaráda „Oba dva jednoznačně tvrdí, že tuto loupež nespáchali. Budeme se to snažit dokázat a věříme, že se nám to podaří,“ uvedl advokát obžalovaných Martin Klimo.