Sezóna bruslení začíná. V Brně otevřela první kluziště

Brno - Brněnská kluziště se připravují na sezonu a začínají mrazit ledovou plochu. Jednu z prvních příležitostí k bruslení mají lidé ode dneška za Lužánkami. Novinkou bude letos kluziště na Moravském náměstí, přesné datum zatím nebylo stanoveno. Příležitost k bruslení bude i v areálu na Kraví hoře.

První letošní sklouznutí brněnským bruslařům nemohla otrávit ani teplota dosahující devíti stupňů nad nulou. Strojovna kluziště za Lužánkami jela v posledních dnech naplno a led je tak dokonale připraven na souboj s bruslařskými noži. I když hlavní sezóna čeká kluziště až v době vánočních prázdnin, sobotní premiéru si nenechaly ujít desítky lidí

„Jsme příjemně překvapeni návštěvností, nečekali jsme, že lidé přijdou až v tak hojném počtu. Jak je vidět, tak opravdu hlad po bruslení v Brně je, takže jsme rádi a spokojení,“ řekl dnes dopoledne vedoucí sportovního areálu Bohumil Malčík.

První bruslaři tam čekali už před devátou hodinou, kdy kluziště tuto sezonu poprvé otevřelo. „Už několik týdnů nám lidé volali s dotazy, kdy bude kluziště v provozu,“ dodal.

V Brně už se bruslí za Lužánkami (zdroj: ČT24)

Bruslit se bude i na „Moraváku“

Na Moravské náměstí se přesunulo kluziště z Nových sadů. Přímo v centru Brna bude k dispozici kromě ledové plochy také šatna, úschovna a občerstvení. „Přesné datum zprovoznění nyní nevíme, ale předpokládáme, že to bude v první polovině prosince,“ řekl mluvčí radnice Brna-středu Roman Burián. Technologie jsou podle něj schopné vytvořit ledovou plochu i když venku nemrzne, teplota by však neměla přesáhnout deset až 12 stupňů Celsia.

Od poloviny listopadu už bruslaři mohou vyzkoušet ledovou plochu v areálu sportoviště Vodova v Brně. Nově na tamním venkovním kluzišti funguje i půjčovna bruslí. Ve všední dny nabízí milovníkům bruslení odpolední i večerní bruslení, o víkendu je možné vyrazit na led i dopoledne.

Kdy otvírají další kluziště?

Ice Aréna Olympia (Brno) - Začátek bruslení odhadují správci kluziště na začátek prosince. První akcí, která Brňany na led naláká bude oslava Mikuláše.

Kluziště Pavillon v parku na Kolišti (Brno) - Provoz zahájí malé kluziště v centru města první adventní neděli 1. prosince. Už v týdnu předtím ale bude fungovat alespoň zkušební provoz.

Kluziště v Žabovřeskách (Brno) - Tento víkend správci kluziště pokládají mrazicí zařízení, dalších minimálně deset dní bude trvat námraza kluziště. První brusle se na ledové ploše projedou v závislosti na počasí v první polovině prosince.

Kluziště pod Bílou věží (Strážnice) - Rodinné centrum ve Strážnici pravidelně pořádá zimní venkovní bruslení. Protože plochu pod kluzištěm ale nedávno betonovali, led se v těchto místech objeví nejdříve v prosinci.

Venkovní městské kluziště (Znojmo) - Kluziště v Sokolské ulici plánuje spuštění provozu na sobotu 30. listopadu. Jestli počasí správce sportoviště nezklame, budou první adventní neděli Znojemští bruslit.

Kluziště Dambořice - Venkovní kluziště, které leží na trase mezi Brnem a Kyjovem plánuje spuštění provozu předběžně na 8. prosince.

Venkovní kluziště v Otrokovicích - Otrokovičtí mohou vyrazit na svůj městský let i mimo zimní stadion. Venkovní plocha se namrazí podle předpovědi meteorologů až po začátku prosince.

Všechny plánované otvírací akce ale zavisejí na tom, zda počasí vydrží několik po sobě jdoucích dní pod bodem mrazu.

Vydáno pod