Bohumín začal budovat novou víceúčelovou sportovní halu

Bohumín - Město Bohumín začalo stavět novou víceúčelovou sportovní halu. Stát bude vedle tamního aquacentra a hotovo by mělo být příští rok v srpnu. Města si na to půjčí padesát milionů korun.

Uvnitř haly budou čtyři hřiště. Jedno z lepeného PVC bude sloužit pro házenou, florbal, futsal, basketbal či volejbal, na druhém s umělým trávníkem se bude hrát fotbal a nohejbal. Bude tam také tenisový kurt a tělocvična pro badminton, aerobik a jiné sporty.

„Hala, kterou stavíme, je ze zateplených prefabrikátů a bude napojena na vytápění z krytého bazénu,“ uvedl starosta Bohumína a senátor Petr Vícha. Dodal že oproti původním plánům je to levnější varianta. „Měli jsme v plánu velkorysejší halu, která by byla v podobném architektonickém stylu jako bazén, s dřevěnými vazníky a prosklenými plochami, ta by ale byla o dost dražší. Přitom by ale měla jen jedno hřiště, “ vysvětloval.

Součástí haly bude tribuna pro sto osmdesát lidí, která bude u hřiště pro sálové sporty. Sportovci budou mít k dispozici šatny a sociální zařízení, před halou postupně vzniknou desítky nových parkovacích míst. Hala je prioritně určena městským sportovním oddílům, z nichž některé ve městě nemají dostačující zázemí - například florbalisté musí jezdit trénovat jinam.