Místo papírové mapy mohou návštěvníci Lipníku používat mobil

Lipník nad Bečvou (Přerovsko) - Návštěvníci Lipníku nad Bečvou na Přerovsku se mohou ode dneška projít po památkách města s mobilním průvodcem. Bezplatnou mobilní aplikaci spustilo místní informační centrum. Turistům by měla plně nahradit klasické tištěné turistické průvodce.

Mobilní průvodce návštěvníkům představí nejen zajímavá místa, památky a turistické cíle v okolí, ale nabídne i ubytovací a stravovací možnosti v Lipníku nad Bečvou. „Nechybí ani podrobná mapa a fotogalerie. Turistům tak neunikne žádná zajímavost ani v době, kdy je zavřené turistické informační centrum,“ informovala Jana Březovská z lipnického infocentra.

Mobilní průvodce je určen pro chytré telefony s operačním systémem Android nebo iOS. „Zájemci si mohou českou verzi stáhnout přímo z webových stránek turistického informačního centra, takže mohou mít tuto aplikaci ve svém mobilním telefonu již před příjezdem do města nebo si ji nahrát přímo v infocentru prostřednictvím wi-fi,“ dodala Březovská.

Podobnou novinku využívají od poloviny roku turisté v Jeseníkách. Nová aplikace v chytrých telefonech provází fanoušky filmu Alois Nebel po 11 lokalitách. Společnost jim ve sluchátkách dělá sám slavný výpravčí, kterého ve snímku Tomáše Luňáka ztvárnil Miroslav Krobot.