Domácí neporazitelnost přerušena. V Králově Poli loupily Hranice

Brno - Cennou výhrou na hřišti Brna ukončili házenkáři Hranic sérii extraligových proher. Většinu zápasu přitom vedlo Královo Pole, Hranice utkání ve svůj prospěch otočily až v závěru a vyhrály 26:24.

Zatímco brněnský kanonýr Jan Hubáček se na zápas s Hranicemi přišel o berlích jen podívat, hosté mohli konečně počítat s Martinem Stržínkem. Ani český reprezentant ale dlouho nemohl najít recept na vysunutou obranu Králova Pole, které v zápase dlouho vedlo. „Ze začátku utkání jsem měl v sobě nějaký psychický blok, moc se mi nedařilo, ale už jsem se chtěl vrátit a klukům pomoct,“ popsal Stržínek.

Rozhovor s Martinem Stržínkem (zdroj: ČT24)

Pomyslné střídání na marodce se pro zápas nakonec ukázalo klíčové. Brnu Hubáček ve finiši výrazně chyběl, Hranice se dostaly do pohody, pět minut před koncem zápas otočily a i díky čtyřem gólům leváka Stržínka zvítězily 26:24. „Je to škoda, většinu zápasu vedeme, a pak si to vlastními chybami prohrajeme,“ vysvětlil zklamaně kapitán Brna Michal Dostalík. 

Rozhovor s Michalem Dostalíkem (zdroj: ČT24)

Loňský vicemistr tak po cenném vítězství zůstává na pátém místě v extraligové tabulce na dostřel medailových pozic. Brno se za svým přemožitelem drží v závěsu.

KP Brno – TJ Cement Hranice 24:26 (13:10)

Nejlepší střelci Brna: Hanták 8, Dostalík 5, Hajčman 4/2. Nejlepší střelci Hranic: Čadra 6, Galus 6/2, Margla 5/2. Sedmimetrové hody: 5/2 – 5/4, vyloučení: 1 - 1, rozhodčí: Hanák, Novák, diváků: 620

Vydáno pod