Prostějov porazil Schwerin i podruhé a drží šanci na Pohár CEV

Schwerin – Volejbalistky Agelu Prostějov porazily ve 4. kole Ligy mistryň v Německu SC Schwerin 3:1, získaly druhé vítězství v soutěži a v silné skupině výrazně posílily svoje naděje na postup ze třetího místa do Poháru CEV. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady porazily stejným poměrem Schwerin před osmi dny v Prostějově, jejich soupeř zůstal ve skupině D bez vítězství na posledním čtvrtém místě.

Hanačky měly problémy pouze v úvodním setu, v dalším průběhu své soupeřky zcela jednoznačně přehrály. V úvodu zápasu své soupeřky bez jejich opory Hippeové přehrávaly útočným důrazem i větší přesností. Získaly náskok 9:5, ovšem Schwerinu se při podání bývalé hráčky Prostějova Hrončekové podařilo výsledek otočit.

Na hře Prostějova se začala po zvratu projevovat nervozita, útoky končily většinou na blocích soupeřek a také jistota v ofenzivě se vytrácela. Kouč Čada se sice snažil zastavit herní propad oddechovými časy, ovšem jeho svěřenkyně se v koncovce prvního setu nezmohly na odpor. „Sice jsme od začátku zápasu soupeřky trápili dobrým podáním, dopláceli jsme ale na chyby, útočili jsme mizerně. Čehož soupeřky využily,“ uvedl trenér Čada.

Karta ve vývoji utkání se obrátila hned v úvodu druhé sady. Prostějov získal rychle náskok 9:1, Schwerin zcela odpadl. Přestala se mu dařit kombinační souhra a zápas již měly Hanačky zcela pod kontrolou. „Od druhého setu jsme získali jistotu. Útočně se nejvíce dařilo Kossányiové a Carterové. Byli jsme jasně lepší. Postupně jsme naše soupeřky zcela zlomili, těžko hledali vhodnou sestavu, která by nás zastavila,“ uvedl Čada.

Ve druhém setu povolily jeho svěřenkyně soupeřkám uhrát pouze devět míčů. A vítězství si už nenechaly vzít koncentrovanou hrou ani v dalších dvou sadách. „Dosáhli jsme povinného vítězství. I když bychom neměli snadnou situaci, pokud by se nám ve druhém setu nepodařil vítězný obrat,“ poznamenal Čada.

SC Schwerin - Agel Prostějov 1:3 (20, -9, -16, -18)

Rozhodčí: Santi (It.), Szabo-Alexi (Rum.). Čas: 95 minut. Diváci: 1026.

Sestava a body Prostějova: Carterová 16, Kossányiová 15, Steenbergenová 13, Maleševičová 13, Borovinšeková 8, Vincourová 4, libero Jášová - Soaresová 2, Markevičová.

Nejvíce bodů Schwerinu: Zieglerová 15, Vilponenová 11, Isailovičová 9.

Vydáno pod