Namrzlé silnice překvapily řidiče, u Olomouce zablokovala nehoda R35

Olomouc - Nehoda tří aut zastavila dnes dopoledne zhruba na dvě hodiny dopravu na rychlostní silnici R35 od Mohelnice na Olomouc. V poledne byla již silnice podle krajské policejní mluvčí Marie Štrbákové průjezdná. Nehody se obešly bez zranění. Podle policistů mohlo hrát při nehodách roli počasí. „Řidiči vozidel zřejmě nepřizpůsobili jízdu stavu vozovky,“ uvedla policejní mluvčí. Doplnila, že cesta mohla být namrzlá. Pozor by si řidiči měli dávat i jinde, hlavně na Vysočině a ve Zlínském kraji, kde jsou silnice místy namrzlé.

Na Žďársku si dnes řidiči musí dávat pozor na zmrazky

Na Žďársku si dnes řidiči musí dávat pozor na zmrazky, které se mohou místy objevit na silnicích druhé a třetí třídy. Jízda tam podle silničářů vyžaduje zvýšenou opatrnost. Dopravu na Vysočině také komplikuje nehoda na 94. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Silnice ve Zlínském kraji mohou ráno namrzat, místy je i mlhavo

Řidiči ve Zlínském kraji by měli být opatrní zejména v lesních úsecích a ve vyšších polohách Zlínska a Vsetínska, silnice tu mohou namrzat. Viditelnost navíc místy snižuje mlha. Silnice na horách Vsetínska pokrývá slabý poprašek sněhu a námraza, jsou ošetřené inertním posypem. Ostatní vozovky v kraji jsou převážně holé a vlhké či mokré, jen na Kroměřížsku jsou cesty suché a sjízdné bez omezení.