Vánoční sbírka pro zvířecí záchytnou stanici v Boskovicích

Ve čtvrtek 19. 12. 2013 se v Boskovicích na Blanensku konalo oficiální předání výtěžku 5. ročníku vánoční sbírky pro zvířecí záchytnou stanici. Vánoční dárky nosili dárci do MIS Boskovice již od začátku prosince a ve čtvrtek odpoledne proběhlo oficiální předání jejího výtěžku.

Nevlídné čtvrteční odpoledne. U vchodu do Městského informačního střediska v Boskovicích na horním konci Masarykova náměstí se pomalu zvětšovala hromada zvířecích dobrot a chovatelských potřeb.

„Jsou Vánoce, ať si i ta němá tvář trochu užije,“ řeklo si několik nadšenců a zapojilo se do organizace každoroční sbírky pro místní zvířecí záchytnou stanici v Doubravách. 

Všechny přivítala vedoucí Městského informačního střediska Miloslava Luňáčková: „Takto příjemně si dnes připomínáme, že začínají Vánoční svátky. Mám milou povinnost předat pátou vánoční sbírku pro zvířátka v Boskovicích. Je potěšující, že každý rok se najdou dobré duše, které přinesou dárečky pro pejsky a letos na prosbu ZO Kočky Boskovice i pro tyto chlupaté miláčky. Děkuji všem. Jsem ráda, že moje dcera Adéla dostala před lety tak dobrý nápad - uspořádat tuto sbírku, díky které se za celou pětiletou dobu trvání se vybralo opravdu hodně.“

Sbírka pro zvířecí záchytnou stanici v Boskovicích
Zdroj: ČT24/Luboš Sušil

Po ukázkách, v nichž se mezi oranžovými kužely za hlasitého štěkotu předvedla psí dáma Ashley Tejko, předala Adéla Komárková výtěžek sbírky pro pejsky paní Jitce Melicharové a Ing. Jaromíře Šmerdové pro kočičky. Slavnostní atmosféru dotvářely z CD přehrávače známé koledy.

Zbývá poděkovat všem dobrým lidem, že i ve shonu vánočních příprav na zvířátka myslí. Přispělo přes padesát dárců. 

Luboš Sušil, Boskovice