Dopravu na jihu Moravy komplikovala mlha a náledí

Jižní Morava - Dopravu na jihu Moravy komplikovala mlha, která způsobila na mnoha místech náledí a sníženou viditelnost. Sjízdnost byla na většině silnic na stupni tři, tedy sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Hustá mlha byla také na dálnici D2, která vede z Brna směrem na Bratislavu. Hasiči vyjížděli od brzkého rána k řadě dopravních nehod. Na silnice vyjely také sypače, které posypávaly lokální náledí.

Na dálnici D2 byla mlha zejména od 10. do 60. kilometru směrem na Lanžhot. Viditelnost byla snížená na méně než 80 metrů a řidiči tak jezdili jen velmi opatrně. Opatrnost při řízení byla potřeba i ve všech okresech Jihomoravského kraje. Silnice byly sice holé a vlhké, padající mlha však způsobila lokální náledí.

Například u Tvarožné Lhoty řidič nezvládl situaci a převrátil auto na střechu, podobná nehoda se stala kolem 7:00 u Žabčic na Brněnsku. U Bořitova na Blanensku se srazila dvě auta a na místo museli vyjet i záchranáři. Policisté už v pátek upozorňovali řidiče, že mají jezdit opatrně a nevyjíždět, pokud nemají zimní pneumatiky.