Milan Michna získal tenisové vyznamenání

Frenštát pod Radhoštěm – Nejvyšší tenisové vyznamenání, medaili Karla Koželuha, letos dostal Milan Michna z Frenštátu pod Radhoštěm. Čerstvý osmdesátník založil ve městě před čtyřiceti lety tenisovou školu a dodnes tenis stále aktivně hraje a dokonce trénuje děti.

Asi málokdo by Milanu Michnovi hádal osmdesát let. Na kurtu směle sekunduje i svému čtyřiadvacetiletému vnukovi, kterého trénoval od 5 let a dovedl ho mezi krajskou mládežnickou špičku. „Jediný jeho nešvar je, že prodlužuje tréninky. Já mu vždycky musím říct, že se za pět minut končí, protože on by prostě trénoval pořád. To možná některé děti trošku štve,“ uvádí vnuk Tomáš Juránek.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm fungují tenisové kurty přesně 4o let, a to mimo jiné zásluhou Milana Michny. Na jejich stavbě odpracoval mnoho brigádnických hodin. „Ještě s Milanem Lepkou si udělali trenérský kurz, založili první tenisovou školu, potom začali organizovat celostátní turnaje. Z těch známých tu hráli Petra Kvitová nebo Marián Vajda, současný trenér Novaka Djokovice,“ vzpomíná tenisový trenér Zdeněk Sazovský.

Reportáž Ivy Piskalové (zdroj: ČT24)

Už 40 let se kdysi aktivní lyžař, hokejista i fotbalista věnuje jen tenisu. A nejen jako trenér. „Je to čtrnáct dní, kdy jsme spolu vyhráli turnaj. On byl nejstarší účastník, já nejmladší. My teda Milana nešetříme, on nás taky nešetří a jeho údery jsou pořád skvělé,“ dodává Igor Russnák z tenisového oddílu.

Kromě diplomu a medaile za život věnovaný tenisu dostal Milan Michna od přátel ještě jeden dárek, fotografii u Davisova poháru.