Komňacký se po devíti letech vrací do Baníku

Ostrava - Trenér František Komňacký se po devíti letech opět ujme fotbalistů Ostravy. Kouč získal s Baníkem poslední titul v sezoně 2003/04. Bývalý reprezentační asistent Michala Bílka se s vedením patnáctého celku podzimní části ligy dohodl na spolupráci měsíc pod svém odchodu z Jihlavy, kde jej vystřídal Petr Rada. Komňacký podepsal s Baníkem smlouvu na rok a půl.

Komňacký by se měl stát hlavou realizačního týmu, ve kterém nadále zůstane i dosavadní kouč Martin Svědík, ale už jen jako asistent. Před hráče na Bazalech nový hlavní trenér poprvé předstoupí při pátečním zahájení zimní přípravy.

Komňacký se do Baníku vrátí devět a půl roku po společném triumfu v české lize. Po svém tehdejším příchodu z Púchova klub s asistentem Pavlem Vrbou dovedl k titulu, v říjnu 2004 se však kvůli neuspokojivým výsledkům musel poroučet.

Posléze působil v Ružomberku, ruském Rostově a bezmála pět let v Jablonci. Jeho posledním angažmá byla Jihlava, která ho však před posledním podzimním kolem a po debaklu 0:5 v Příbrami propustila.