Brno se na víkend proměnilo v město pejskařů

Brno – Psí populace se v Brně dnes mohutně rozrostla. Na zdejším výstavišti totiž v pavilonu V začíná devátý ročník Hanácké národní výstavy psů. Přihlásilo se na ni více než 2200 vystavovatelů, kteří přivezli kolem tří tisícovek psích miláčků. Výstava končí zítra.

Brno se pro tento víkend stalo hlavním městem pejskařů. Do Brna se totiž z různých koutů světa sjeli majitelé psů. Díky tomu budou na výstavě všechna psí plemena. Psi budou soutěžit v mnoha kategoriích, ti nejkrásnější a nejšikovnější získají Pohár zvěrokruhu. Uspět ale musejí v silné konkurenci. Jen loni se výstavy zúčastnilo více než 3100 psů, letos organizátoři předpokládají ještě hojnější účast.

Výstava psů potrvá jen dva dny, skončí už zítra odpoledne. Pořadatelé z Moravskoslezského kynologického svazu přitom už podruhé využijí prostor brněnského výstaviště. Výstava má původně tradici v Olomouci, kvůli rekonstrukci tamního výstaviště ale dočasně přesídlila právě do Brna. Organizátoři předpokládají, že v roce 2015 se už psí výstava vrátí zpět na Hanou.

Přehlídka se koná z pověření Českomoravské kynologické unie. Její pracovníci také budou na výstavě udělovat šampionáty těm psům, kteří splní přísná kritéria unie. Veletrhy Brno zároveň v termínu soutěžní přehlídky pořádají prodejní výstavu krmiv a chovatelských potřeb. 

IX. ročník Hanácké národní výstavy psů

Termín: 4. - 5. ledna 2014

Místo: BVV - Pavilon V

Více informací na webu výstavy

Vydáno pod